Adam Siemakowicz zaprasza na rydze – już się pokazały w Nadleśnictwie Olsztyn. I proponuje sposób ich przygotowania. Grzyby oczyścić, opłukać i dokładnie osączyć. Masło roztopić na patelni, wrzucić pokrojone grzyby i smażyć około 30 minut, po tym czasie wlać śmietanę, przyprawić solą i pieprzem. Chwilkę przesmażyć cały czas mieszając. Najlepiej smakują gorące ze świeżym pieczywem.
-
Jak ocenić wiek jelenia przed strzałem……. paź 9, 2016
-
Jeszcze troszeczkę lata paź 9, 2015
-
MÓJ LAS – konkurs przyrodniczo-leśny sty 19, 2019
-
Dokąd odlatują żurawie paź 2, 2017
-
Dekalog pogody ducha lip 5, 2019
-
Gdy pada deszcz…….. kwi 22, 2024
-
Podglądanie ptaków? kwi 16, 2024
-
Przepisy Pani Małgosi kwi 12, 2024
-
Co nas jeszcze czeka w kwietniu? kwi 10, 2024
-
Olsztyński dworek Bergenthal – Muzeum Przyrody kwi 7, 2024
-
Jarosław Duk o Trochę egzotyki – fuksja zwana też ułanką
Witam, gdzie można kupić fuksje ułankę
-
Zofia Malkowska o Miłość wiosną……………
Wczoraj znalazłam z córką żaby, ropuchy szare w (...)
-
Nadleśnictwo Młynary o Odznaczenia dla leśników Nadleśnictwa Młynary
Dziękujemy i zapraszamy do odwiedzenia lasów (...)
-
Stefania o Odznaczenia dla leśników Nadleśnictwa Młynary
KRYSIU kiedy Ty odpoczywasz. Relacją z wizyty w Młynarach (...)
-
Stefania o Zwiedzaliśmy Kortosferę
Było super. Przypomniałam sobie wiedzę sprzed lat. (...)